Hair Toxx

HAIR TOXX
Криотерапия за коса – революция в грижата за увредена коса.
Искате супер здрава, жизнена и наситена с цвят коса, която да има естествен блясък. Това вече е напълно възможно!

Ще ви поговорим за една вледеняваща терапия за коса, която превръща моментално увредената и силно химически третирана коса в жизнена, блестяща и здрава.

Вижте как се случва магията:
Криотерапията HAIR TOXX възстановява увредената и слаба коса при изключително ниски температури. Въздейства върху косъма отвътре навън, като заздравява накъсаните влакна. Технологията действа чрез замразяване на хиалурона и подхранващите вещества в кортекса, като по този начин се удължава и засилва действието на терапията HAIR TOXX.

Терапията въздейства успешно благодарение на новите разработки на продуктите, които се използват в самата терапия. Те са основните виновници, които подхранват, хидратират и се грижат за мекотата на косата. Основният активен компонент от терапията е серумът. В него се съдържат 4 съставки благодарение, на които косата се сдобива със заздравена структура, блясък и мекота:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAIR TOXX - един комплект 3 услуги

 

1. Хиалуронова киселина, която дава по-голяма влажност и задържа влагата в косъма

2. Колаген, който е новост в продуктите за грижа за косата и сам по себе си не може да работи, но въздейства в комбинация с хиалуроновата киселина. Колагенът е веществото, което много рядко залагат в продуктите за коса, защото не може да се синтезира до такава степен, в която той може да работи. Разработчиците на серума от терапията Hair toxx са направили формулата да работи така че колагенът напълно нормално да може да се абсорбира от косъма и да държи връзките в него здрави.

3. Финален компонент, но от огромно значение е Акай бери, богат на антоцианин, естествен щит срещу вредните фактори на околната среда. Антоцианинът предпазва косата от фото изтощение посредством високите нива на антиоксиданти, които се съдържат в плода. Той е богат на протеини, витамини A и B1 и жизненоважни мастни киселини, включително линолеова киселина (омега-6) и олеова киселина (омега-9). Наситеността на подхранващи вещества дава възможност на терапията HAIR TOXX да възстанови увредената, безжизнена коса като й възвърне виталността.

 

Липофиловият комплекс HAIR TOXX е направен от колагенова мембрана, покрита с протеинов слой. Благодарение на малкия си размер и полярност той прониква дълбоко в нишките на косъма до всяка една клетъчна мембрана. Именно това дълбоко проникване спомага на серума да взаимодейства с маслата в капилярните структури на косъма.
Съчетаването с високите нива на основни витамини (подсигурени от акай бери) води дo цялостно реконструиране на всички нива. Той възвръща и поддържа естествената бариера на косъма срещу абсорбирането на вода. Това прави липофиловият комплекс HAIR TOXX истинско откритие в професионалната грижа за косата.

 


Технически протокол за работа :

 

Tерапията е само в няколко стъпки: подготовка, нанасяне на продукт, работа с пресата, изплакване и финално стилизиране на косата.

1. Измивате два пъти косата с дълбоко почистващия шампоан от серията. Ако косата е с доста стилизиращи продукти се препоръчва да я измиете още веднъж, за да сте сигурни че всички натрупвания са отстранени. Измивате повторно дължините на косата с обратни на косъма движения.
2. След това смесвате маската и серума от комплекта в терапията (както е посочено в инструкциите и според типа и дължината на косата).
Стандартна доза- смесете 5мл.от възстановяващия серум с 20мл. защитна маска. Когато косата е тънка използвайте 8мл. от възстановяващия серум с 15мл. защитна маска. Когато косата е гъста и плътна, използвайте 5мл. от възстановяващия серум с 25мл. защитна маска. Изполвайте мерителната спринцовка и купичка от комплекта, за по-лесно отмерване на количествата.
Нанасяте по дължините на косата. При естествена коса сместа се абсорбира моментално, докато при екстеншъните е добре да изчакате около 2- 5 мин. Разресвате добре със ситен гребен ( не с ръце), за да разнесете консистенцията по цялата дължина на косата.
След това взимате по-плътен кичур коса и минавате с пресата за около 10- 12 секунди,всеки кичур по 3 пъти,на температура от минимум -5 градуса.
3. След като приключите работа с пресата,изплаквате с хладка вода. При отмиване на продукта е важно да се отбележи, че косата не трябва да се изплаква до съвършеност. Целта е да остане малко от продукта.
Когато приключите, изключете генератора и го почистете с хавлиена кърпа или салфетка.Не използвайте дезинфекциращи препарати!
4. След това изсушавате добре със сешоар и стилизирате косата в желания от клиента вид.

Внимание : Може да се получи лек наелектризиращ ефект след терапията! За целта използвайте анти-фриз продукт- термозащитен спрей на Фанола ,преди изпичането със сешоар.
Честито, имате прекрасна здрава коса със супер блясък!

Терапията може да повторите след минимум 10 дни, ако косата е много увредена. Най-добре е терапия да правите веднъж месечно или на 3 седмици, като ефектът е с натрупване.
Да напомним отново за домашната грижа. Ако искате ефектът от терапията да е по-дълготраен,използвайте продуктите за домашна грижа на терапия Vitality HAIR TOXX.

Тайната на бляскавата и здрава коса е в комбинацията между маската и серума, които въздействат на ниска температура, осигурена от вледеняващата преса, която е две в едно. Едната приставка е инфра-син лъч, който микронизира продукта на молекулярно ниво (раздробява самия продукт), за да може да бъде абсорбиран от косъма в дълбочина. А ниската температура затваря кутикула на косъма и спомага създаването на фин слой, който заключва влагата дълбоко в косата. Запазва цвета на косата и й дава така търсения финален блясък. За да се получи замръзналият ефект е необходимо да имаме температура поне -5 градуса. Напомняме че когато работите с пресата в помещението не трябва да е твърде висока температурата, за да може пресата да охлажда добре и да се презарежда ефективно.
Още една препоръка при работата с пресата е, че не трябва да прекъсвате 12 секундния импулс на инфра-синия лъч на пресата.

 

 

 


Ефектът на пресата е допълнително подсилен с това, че косата се изправя със сешоар (топла струя). Но както е ясно на всички, всеки филм, който се образува около косъма може да се разруши под въздействие на измиването с шампоан и по-точно сулфатните шампоани. За това използвайте шампоана и маската от домашната грижа- Vitality HAIR TOXX, която е безсулфатна. Интересно е, че в терапията освен преса която има крио ефект, самите продукти имат изстудяващ ефект върху косата.

На различните типове коси терапията има различно действие. Най-бърз и мигновен ефект може да се види върху силно химически третирани коси, изрусени коси и екстеншъни. Мигновен ефект може да видите от терапията на естествено къдрави коси,след като къдриците са дефинирани и подредени, без допълнително стилизиране или оформяне.

 

 

Терапията може да прилагате и при други услуги в салона, като изсветляване, боядисване, трайно къдрене или трайно изправяне,тъй като нито една дама не трябва да прави избор между здравата коса и красивия цвят.

1.Като защита при изсветляване и обезцветяване- омбре, балеаж или кичури (техники, при които работите само по дължината на косата).Продуктът гарантира безопасна работа като ви позволява да увеличите с още 10 минути времето на действие при изсветляване. Съотношение: на 100 мл готова смес (изсветляващ продукт и оксидант) добавете 5 мл от възстановяващия серум. След завършване на изсветляването завършватe процедурата с шампоан и маска Vitality HAIR TOXX.
В случая действието е основно на колагена и хиалурон киселина, които образуват невидим филм и заздравяват косъма,като запазват влагата в него. Те нямат въздействие като продуктите от категория plex, при които се работи на ниво дисулфидни връзки.

2.При боядисване на дължини или тониране,( може да работите на измивната колона или на сухо). Съотношение: на 60-100 мл. готова смес се добавят 2 мл от серум. Нанасяте по дължините, оставяте да въздейства за времето, което действа боята.
След нанасянето на боята, минавате с пресата кичур по кичур цялата коса, КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО УВИВАТЕ ПЛОЧКИТЕ НА ПРЕСАТА В СТРЕЧ ФОЛИО. Резултата е дълготраен цвят с блясък и наситеност на пигментите. И тук на финала завършвате измиването с шампоан и маска от серията за домашна грижа Vitality HAIR TOXX.

3.Серумът от терапията успешно може да комбинирате с продукти за трайно изправяне или къдрене.С добавяне на възстановяващия серум в процеса на изправяне или къдрене,защитавате дисулфидните връзки , които обикновено се разрушават при подобни процедури и гарантирате здравината ,блясъка и гладкостта на косата. Съотношение: и при двете процедури добавяте 5 мл възстановяващ серум, към сместа подготвена за работа. Продължавате с третирането според инструкциите на производителя.
Честито, имате прекрасна здрава коса със супер блясък!

 

Изтегли каталог PDF